Вздовж Набережного шосе збудують велодоріжку й пішохідний променад.

Вздовж Набережного шосе збудують велодоріжку й пішохідний променад з освітленням і зонами відпочинку, спорудять нові підпірні стінки і відремонтують існуючі.

На місці колишньої трамвайної колії з’явиться велодоріжка з пішохідним променадом. Веломагістраль зв’яже міст ім. Патона, міст Метро (запланований веломаршрут Лісова-Центр), Парковий Пішохідний міст (виїзд на рекреаційну зону Трухавного острова, а також на веломаршрут Троєщина-Центр) і Поділ.

Проєктом передбачено виконати комплекс робіт на ділянці понад 5 км.

Зокрема, на першому етапі демонтують стару конструкцію покриття, а також елементи, які заважатимуть будівництву. На виконання цих робіт необхідно близько 9 млн. грн.

По всій довжині велодоріжки і тротуару нині відсутнє освітлення. Проєктом передбачено встановлення опор, світильників, прокладання енергомережі і підключення її до міської системи. На виконання зазначених робіт необхідно близько 11 млн. грн.

Оновлять вздовж нового маршруту й інженерні системи. Зокрема, мережу зливостоків і систему відведення дренажних вод. Передбачено будівництво нових ділянок. Вартість таких робіт складає близько 15 млн. грн.

Нову велодоріжку й пішохідну зона приєднають до системи «Kyiv Smart City». Вздовж маршруту встановлять камери відеоспостереження. По всій протяжності прокладуть мережі для роботи системи відеонагляду. На це кошторисом передбачено 10 млн. грн.

Нова велодоріжка матиме кількашарове асфальтове покриття. Також збудують основу – піщано-щебеневу подушку. Площа покриття велосипедної доріжки складатиме 13,027 тис. м2. На виконання безпосередньо робіт з будівництва всіх шарів конструкції велосипедної доріжки та тротуару вздовж неї (починаючи з корита та закінчуючи влаштуванням верхнього шару покриття), необхідно близько 93 млн. грн.

Аби стримати схил на нижніх ярусах – збудують нові підпірні стінки. Також відремонтують існуючі протизсувні споруди. На це передбачено близько 5,5 млн. грн.

Пішохідну зону облаштують з фігурних елементів мощення. Виконають все за концепцією «безбар’єрного середовища». На перетинах велодоріжки з проїжджою частиною встановлять світлофори. Це значно підвищить безпеку для тих, хто рухається на ровері.

Вздовж велодоріджки і променаду висадять нові дерева, кущі, газони. З’являться вздовж Набережного шосе лави та зони відпочинку. На благоустрій території передбачено 13 млн. грн.

Інша частина коштів передбачена на археологічні вишукування (в разі необхідності), створення безпечних умов на будівництві та інші виробничі витрати.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.