Патрульна поліція зібрала плейлист для безпечного водіння

З 1-го червня в Україні запрацювала система відеофіксації дорожнього руху. Уже за першу добу вона зареєструвала 57 880 випадків перевищення швидкості.

Музична підбірка на YouTube Music від патрульної поліції допоможе водіям дотримуватися ПДР підсвідомо.

Згідно з дослідженням International Journal of Environmental Research and Public Health, музика, темп якої не перевищує 100 ударів на хвилину, позитивно впливає на стиль їзди.

«Прослуховуючи її за кермом, водії з більшою ймовірністю дотримуються нижчої швидкості та рідше роблять небезпечні маневри», – йдеться в тексті дослідження.

«Патрульна поліція регулярно оформлює штрафи, але важлива частина нашої роботи – запобігати правопорушенню. І якщо музика може позитивно вплинути на ситуацію на дорогах, чому б не скористатися цим», – розповідає перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У плейлист увійшло 40 треків, серед яких є й відомі композиції Tyler The Creator, Foals, Onuka, Jungle, Один в каное, Сергій Бабкін тощо.

Плейлист можна прослухати в YouTube Music
Посилання на дослідження

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.