Нардепи налаштовані прийняти Комплексний закон про доступне розмитнення до літніх канікул Верховної Ради

12 червня 2020 року в Офісі Президента України відбулась зустріч представників Громадської організації «Авто Євро Сила», Олега Ярошевича, Олександра Чернявського та Івана Казачука із народними депутатами України, Мар’яном Заблоцьким, Андрієм Мотовиловцем, Андрієм Жупаніним та іншими фахівцями законотворчої діяльності.

Предметом зустрічі було обговорення проекту Комплексного закону про доступне розмитнення та прийняття мір для найшвидшого його прийняття Верховною Радою України.

Відео із Офісу Президента з народними депутатами України:

 

Зверну увагу, що напередодні народний депутат України, член Комітету фінансів, податкової і митної політики Мар’ян Заблоцький впевнено заявив, що Закон приймуть до літніх канікул Верховної Ради України, які розпочинаються 20 липня 2020 року.

Відео із зустрічі з народним депутатом України Мар’яном Заблоцьким:

 

Нагадаю, що на акції-протесту під стінами Кабінету Міністрів України «Затягуванню Доступному розмитненню – СТОП», що відбувалась 04 червня 2020 року, народні депутати України Мар’ян Заблоцький та Олексій Ковальов, які є колегами у Комітеті фінансів, податкової і митної політики, пояснили громадськості, що для швидкого проходження законопроекту всіх законотворчих процедур та для успішного голосування в Комітеті співавторами даного Законопроекту повинні бути щонайменше 18 нардепів із Комітету фінансів, податкової і митної політики.

Відео з виступу народного депутата України Мар’яна Заблоцького:

 

Станом на сьогодні вже більше 20 народних депутатів України відгукнулись бути співавторами історично-доленосного комплексного Закону, що поставить остаточно крапку у грабіжницькому підході до митних ставок при розмитненні, наддасть великі пільги при розмитненні широким масам населення, що цього особливо потребують (особи з інвалідністю, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, УБД) та нарешті вирішить питання знаходження на митній території України автомобілів на європейській реєстрації.

Народними депутатами України було повідомлено, що вже в цей вівторок – 16 червня, коли вони всі будуть знаходитись на сесії Верховної Ради України, вони підпишуть проект закону та зареєструють його. Одразу після реєстрації на офіційному сайті Верховної Ради України буде викладено його текст, з яким можна буде ознайомитись.

Основні принципи Комплексного проекту закону про доступне розмитнення мною висвітлювались у відео:

 

(с) Кандидат юридичних наук, адвокат Іван Казачук

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.