Volvo приєднується до європейського «клубу відмовників» від двигунів з екологічних причин

Першою жертвою «екологізації» стане новий седан Volvo S60, запуск якого відбудеться до кінця поточного місяця. «Чотиридверка» стане першою моделлю шведської марки, позбавленої дизельного мотора – повідомляє Автоблог.

У компанії пояснюють це черговим кроком у програмі «озеленення» і електрифікації силової гами, спрямованої на повну відмову від ДВЗ в майбутньому. Насправді ж, ймовірно, це викликано посиленням екологічних норм, що вимагають зниження викиду шкідливих речовин. Інвестиції у розробку нових, більш чистих дизелів, і модернізацію наявних, стають невигідними, з огляду на зниження популярності дизелів на ринку.

Виробник також заявляє, що всі нові моделі Volvo, які будуть випускатися з 2019 року, будуть доступні з «м’якими» бензиновими гібридними, бензиновими плагін-гібридними і електричними силовими установками. Так що, можна сказати, що Volvo повністю відмовляється від дизелів.

У Volvo поки нічого не повідомили про плани на дизельні мотори в актуальних моделях. Нагадаємо, виробник використовує різні модифікації дволітрової «турбочетвірки». Чи доживуть ці двигуни до кінця життєвих циклів моделі, або їх теж поступово приберуть, не повідомляється.

До речі, компанія планує до 2025 року довести частку електромобілів у глобальних продажах до 50%. Такий анонс був зроблений в рамках Пекінського автосалону в поточному році. Правда, в товарній лінійці Volvo поки немає жодної повністю електричної моделі, так що, є над чим працювати. 

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.