7 кращих автомузеїв України (фото)

Виставка ретроавто OldCarLand в цьому році приймала відвідувачів цілих 5 днів і закрилася тільки вчора. Тим не менш, є автолюбителі, які з різних причин так і не змогли її відвідати. Тож для них і не тільки АutoNews публікує ТОП-7 найкращих автомобільних музеїв України.

  1. Резиденція «Межигір’я»

Колекція ретро-автомобілів Віктора Януковича – одна з головних «родзинок» резиденції екс-президента. Знаходиться за адресою: Київська обл., Вишгородський р-н, с. Нові Петрівці.

  1. Музей автоклубу «Фаетон»

Це, мабуть, наймасштабніший, постійнодіючий музей ретро-автомобілів в Україні. Колекція зібрана і відреставрована ентузіастами з автоклубу «Фаетон».

Знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, Ковальський пров., 11.

  1. Музей пожежної техніки

Крім пожежного обладнання від царської епохи до сьогоднішніх днів, в музеї виставлені кілька старих пожежних машин різних періодів, включаючи радянський «УралЗІС». Потрібен попередній запис на відвідування.

Знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Маршала Малиновського, 6.

  1. Музей «Чорнобиль»

Біля входу в музей стоять всього три радянських автомобілі: два службових «Бобика» і швидка допомога на базі мікроавтобуса «РАФ». Але навіть їх досить, щоб зануритися в напружену атмосферу квітня 1986 року. Ще більше занурюють в атмосферу музейні зали – але це вже не про автомобілі.

Знаходиться за адресою: м. Київ, пров. Хорива, 1.

  1. Автосалон-музей «Володимир»

У музеї очі розбігаються від артефактів радянської доби – від радіоприймачів до велосипедів. У музеї представлені ретро-автомобілі радянського виробництва. У них можна посидіти, а в деяких, за домовленістю, навіть прокататися.

Знаходиться за адресою: Вінниця, вул. Соборна, 1.

  1. Ставка «Вервольф»

Залізобетонні споруди ставки Гітлера нацисти підірвали при відступі в 1944-му. Але недалеко від «Вервольфа» працює музей військової техніки, а іноді ентузіасти-реконструктори катають туристів по території ставки на відновлених армійських «Віліс».

Знаходиться за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н, с. Стрижавка, вул. Туристична.

7. Гараж Потоцьких

Милий старовинний особняк з башточками, де розташовується селищна адміністрація, найменше схожий на гараж. Проте, саме тут колишні господарі садиби, знамениті магнати Потоцькі, тримали свій автопарк з дев’яти машин.

Знаходиться за адресою: Хмельницька обл., Красилівський р-н, с. Антоніни.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.