У Києві запускають перший тролейбус із «всевидящим оком» в салоні

Один із тролейбусів КП “Київпастранс” обладнали камерами відеоспостереження в рамках пілотного проекту Департаменту інноваційних технологій КМДА по відеофіксації в громадському транспорті. Про це повідомляє KyivSmartCity.

Першим обладнаним камерами відеоспостереження став тролейбусом №16 з депо №2, що курсує на столичному маршруті “Вул. Щусєва-Майдан Незалежності”.

У салоні тролейбуса встановлять три статистичні камери підрахунку пасажирів. Таким чином, можна буде дізнатися кількість пасажирів у різний час перевезень і миттєво реагувати на завантаженість маршруту в години пік.

Крім того, в салоні планують встановити температурні сенсори, щоб швидко змінювати температурний режим для комфортного проїзду пасажирів. А встановлення сенсорів рівня палива дає можливість централізовано моніторити залишок і споживання палива транспортним засобом.

Також у пасажирському салоні хочуть встановити дві камери розпізнавання осіб, які підключать до міської системи Safe city. У разі необхідності, ці камери допоможуть правоохоронцям знайти зниклого або розшукувану людину.

У салоні також встановлять надчутливу камеру Fish-Eye з кутом огляду 360 градусів і аудіо зв’язок з водієм. З такою технічною підтримкою водій зможе відстежувати дії пасажирів в салоні і миттєво реагувати на порушення, які можуть виникнути під час руху.

Згідно з повідомленням прес-служби KyivSmartCity, тролейбус №16 буде оснащений GPS-трекером. У тролейбусі встановлять станцію, що складається з GPS-трекера і жорсткого диска, до якого підключені камери.

Зв’язок і передача даних на центральні сервери КП “Інформатика” буде здійснюватися за допомогою двох модемів 3G. Система автоматично вибирає модем із найкращим рівнем сигналу і підключається через нього.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.