На Київщині встановлено 180 камер відеоспостереження

19 квітня, у приміщенні Ситуаційного центру Київської обласної поліції відбулася презентація першої в Україні інтелектуально-аналітичної системи відеоспостереження обласного значення.

В рамках обласної комплексної програми профілактики та протидії злочинності «Безпечна Київщина» встановлено 180 камер відеоспостереження. Завдяки цьому базовому компоненту програми стало можливим спостерігати за реальним станом правопорядку в окремих населених пунктах та на автошляхах державного і обласного значення. Головна мета проекту – забезпечити безпеку громадян в регіоні. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції у Київській області.

Розумна система відеоконтролю охоплює практично всю територію області та має широкі можливості використання. Зокрема, це стосується припинення правопорушень, пов’язаних з вирубкою лісу, незаконним видобутком піску, гравію, вивозом та утилізацією побутових відходів, а також в сфері контролю за якістю доріг. Також запровадження проекту дає можливість миттєво реагувати на будь-які кризові ситуації. За допомогою системи проводиться активна робота щодо виявлення правопорушень та документування фактів злочинної діяльності.

За словами керівника обласної поліції Дмитра Ценова, незважаючи на те, що комплексна система відеоспостереження «Безпечна Київщина» була започаткована в Головному управлінні поліції Київської області два з половиною місяці тому, поліцейські регіону вже мають певні позитивні результати її функціонування. За період роботи системи в тестовому режимі вдалося розкрити ряд резонансних злочинів, зокрема, замовне вбивство багатодітної матері, скоєне у місті Фастів, розбійний напад у місті Ірпінь тощо.

Щодо перспектив на майбутнє, то, як зауважив Ценов, в подальшому планується підключення всіх камер, встановлених за рахунок районних та міських бюджетів, до загальної мережі з відповідним відслідковуванням подій працівниками ситуаційного центру. Подібний проект вже реалізується в місті Вишневе Києво-Святошинського району.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.