Розмитнення “євроблях” за 600 євро?

Українці зможуть розмитнити автомобілі з на європейській реєстрації за € 600-1000.

Про це розповів один із керівників “АвтоЄвроСила” Олег Ярошевич – повідомляє Gazeta.ua

За його словами, це станеться, якщо вони домовляться з владою, зокрема, головою комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

“Якщо ми раніше казали, що ці авто треба узаконити, то зараз наша риторика змінилася — ми вимагаємо закон, який дав би можливість кожному українцю купити якісний і доступний автомобіль”, – цитують Ярошевича autonews.ua.

Зараз розробляються закон, який дасть можливість розмитнити автомобілі з Європи за € 600-100.

Уже йдуть предметні діалоги, створені робочі групи. Це зараз не афішуються, щоб не робити процес предметом політичних ігор“, – сказав Ярошевич.

295 “євроблях” задекларували українські чиновники. Про це повідомляють аналітики проекту “Декларації”. Більша частина (53,3%) задекларованих автомобілів на іноземній реєстрації з’явилися 2016 року. Для порівняння: 2015-го році їх було — 16,9%.

Найбільше чиновників їздять на “єврономерах” у прикордонних областях – Закарпатській (25,7%) і Львівській (20,6%). На європейських номерах тут їзде більшість: починаючи від лісників і закінчуючи місцевими депутатами, суддями, прокурорами і працівниками ДФС, повідомляють у Деклараціях. Замикає трійку лідерів Київська область та місто Київ (11,1%).

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.