Авто хочуть змусити рухатися зі швидкістю гужового транспорту

Міжнародний аналітичний центр стверджує, що існує прямийзв’ язок між швидкістю руху і смертельними аваріями на дорозі. Але про це ми знали вже давно. Фішка в тому, що аналітики вимагають скоротити швидкість до 20-32 км/год повідомляє tsn.ua

У дослідженні, проведеному Міжнародним транспортним форумом (МФТ), було проведено оцінку безпеки дорожнього руху в 10 країнах і виявлено ​​конкретний взаємозв’язок: збільшення середньої швидкості на один відсоток веде до двовідсоткового збільшення аварій з травмами і тривідсоткового збільшення смертельних і тяжких травм при серйозних ДТП.

Організація рекомендує скоротити швидкість в усіх напрямках до межі в 30 км/год в населених пунктах і житлових районах та 50 км/год в інших міських районах. У доповіді також вказано ліміт в 70 км/год на дорогах поза містом. А ось для автомагістралей вони обмеження не вказують.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.