УРЯД ЗМІНЮЄ ПРАВИЛА ПАРКУВАННЯ АВТОМОБІЛІВ У ЖИТЛОВИХ КВАРТАЛАХ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує заборонити організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів – пише Українське Право.

«Тому, згідно з оновленими нормами, організація місць постійного або тимчасового зберігання засобів автотранспорту всередині кварталу не допускається. Гостьові автостоянки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Згідно з новим проектом ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій», гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів та міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

Для постійного зберігання легкових автомобілів передбачаються наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі. Відповідно до типу житлової забудови допускається влаштування підземних та вбудованих у житлові будинки гаражів, а також відкритих автостоянок.

В історичних та центральних районах міст допускається проектування лише підземних парковок для автомобілів.

Відстань від місця проживання власника транспортного засобу до гаражів чи автостоянок постійного зберігання не повинна перевищувати 700 м, а в умовах реконструкції або ремонту – 1000 м. Автостоянки для гостей рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал, на відстані не більше 150 м від будинку.

Оновлений ДБН «Планування і забудова територій» буде затверджений найближчим часом.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.