Готуємо авто до літа (Інфографіка)

Весна не дуже поспішає, але впевнено наступає. Судити про це можна не по погоді, яка навіть в грудні була м‘якшою, а по 7-8-бальних пробках на столичних автошляхах: це одна з ознак того, що так звані “підсніжники” починають перші вилазки в місто. Але ж це тільки початок – справжній автобум почнеться до середини квітня, коли на дороги виїдуть економні водії, які не купують зимової гуми. Проте далеко не всі автомобілі після довгої зимової сплячки готові до сезону, тому на дорогах частіше трапляються машини на “аварійці” і з піднятим капотом.

А щоб свій “залізний кінь” не підвів, його варто ретельно підготувати до тепла – пише pogliad.ua..

Ігор Вальчук, керівник відділу сервісу

Підготовка до літа набагато простіша, ніж підготовка до зими. Тут просто потрібно перевірити, що нам зима принесла для ходової частини автомобіля, все передивитися, що потрібно, замінити. А щодо інших аспектів, то тут треба вже діяти відповідно до ситуації. У будь-якому разі до автосервісу варто звернутися. А вже майстер проаналізує стан автівки та порадить, як діяти.

Потепліло – пора «перевзувати» автомобіль

Зрозуміло, що навесні вже можна «перевзути» автомобіль. Коли надворі температура доходить до плюс п’яти, то шини треба змінювати на літні. Тим паче погода вже стабілізувалася.

Рідини слід замінювати по потребі, а не по сезону

Попри те, що серед багатьох автовласників побутує стереотип, що рідини треба замінювати на літо, скажу, що це не потрібно робити. Перевірку рідин, їхнє доливання чи заміну необхідно проводити залежно від потреби під час кожного технічного обслуговування. Його проводять відповідно до пробігу, по роках. Але якоїсь прив’язки до температурних режимів та пори року вона не має. За цим треба постійно слідкувати.

Комп’ютерна діагностика обов’язкова за графіком та в разі збоїв

Так само ніякої прив’язки немає до комп’ютерної діагностики. Якщо у нас з’являються якісь проблеми з автомобілем, або якісь помилки на щитку приладів, або нестабільна робота, тоді, відповідно, потрібно проводити комп’ютерну діагностику.

До літа треба обов’язково перевірити та відремонтувати ходову

Після зими люди найчастіше звертаються на СТО з проблемами із ходовою частиною. Сходить сніг і він так само сходить з ходової частини, взимку найбільше до неї прилипає, буває, що й лід утворюється. Якщо кермувальник автомобіля взимку на певні неполадки не звертає уваги, розуміючи, що це може бути сніг, то навесні варто перевірити, що зима нам принесла. І тут зразу знаходиться купа проблем: десь амортизатор потік, десь якийсь наконечник розбився тощо. Тому перевірити ходову частину – це найголовніше, що потрібно зробити навесні.

Відтягувати з діагностикою ходової не варто. Адже машина одного дня може просто не доїхати до пункту призначення. Може щось відірватися, відламатися, на великій швидкості можуть виникати проблеми із кермом і як наслідок можна не впоратися з керуванням тощо. Варіантів багато є. Для того вона і є ходова частина, і для того там все має бути в нормі, по вимогах заводу-виробника, щоб автомобіль витримував певне навантаження, швидкість тощо. Інакше, при певних умовах може трапитися ДТП.

Автомобіль краще захистити від зовнішніх впливів хоч тентом

Також треба продумати зберігання автомобіля в літній період. Якщо є гараж й авто зазвичай стоїть там, то проблем виникати не повинно. Інша справа, якщо авто стоятиме надворі. Тут треба враховувати ті умови, де розташоване авто, наприклад, чи є біля нього дерева, чи над ним нависає густе гілля, чи є якісь інші зовнішні фактори, які можуть пошкодити лакофарбове покриття. Проте, звичайно що краще накривати авто тентом, це вбереже його від пошкоджень та корозії.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.