ТОП-10 фактів про культовий німецький бренд BMW

  1. Компанія випускає не тільки автомобілі, а також, мотоцикли, двигуни, і, як не дивно, велосипеди.
  2. Девіз BMW – «із задоволенням за кермом».
  3. Засновником даного бренду був Карл Фрідріх Рапп, який запатентував торгову марку в 1913 році. Із 1917 року компанія почала займатися авіаційними двигунами.
  4. Логотипом BMW спочатку був білий пропелер на тлі неба.
  5. Позначення марок робиться так: перша цифра говорить про клас транспортного засобу, отже, чим вище вона тим вищий клас, а от інші дві цифри говорять про об’єм двигуна помножений на десять. Також в назві можна побачити деякі літерні індекси.
  6. Деякі автомобілі BMW збираються не в Німеччині. Наприклад, Z3, однак, бренд є бренд, тут якісно зберігаються всі колишні напрацювання.
  7. BMW співпрацює з різними навчальними закладами. Так разом із Міжнародною Школою Дизайну був розроблений концепт одного з перших мотоциклів, який працює на водні.
  8. Компанія почала випускати мотоциклетні двигуни, а потім мотоцикли, це сталося внаслідок того, що їй заборонити виробляти авіаційні після Першої світової війни.
  9. Перший свій автомобіль BMW випускає лише у 1932 році, що носить назву 3/15 PS.
  10. Наразі у власності BMW 5 заводів у Німеччині, і близько 20 по всьому світу.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.