107 мільйонів на трасу Київ-Харків-Довжанський

До Харкова підходять дороги державного та місцевого значення. Технічні параметри автодоріг на підходах до міста вже не відповідають розмірам інтенсивності руху автотранспорту, а тому вимагають проведення на перспективу ряду заходів з будівництва, реконструкції та облаштування, з метою підвищення їх технічних категорій. Зокрема, тривають ремонтні роботи на трасі М-03 Київ-Харків-Довжанський.

Ця міжнародна траса збігається з довгим європейським коридором Е-40 і забезпечує транспортне сполучення між Донецькою та Харківською областю. Ще до АТО тараса була в незадовільному стані, а з початком бойових дій – годі й говорити. Наприкінці минулого року було завершено перший етап ремонтних робіт на трасі М-03 Київ-Харків-Довжанський та встановлено ​​стелу на кордоні Харківської та Донецької областей.

Як повідомляє прес-служба Служби автомобільних доріг в Донецькій області, незабаром всі автодороги загального користування державного значення прикрасять відремонтовані стели з національним орнаментом. На даний час нові металоконструкції, декоровані української мозаїкою, встановлені на міжнародних трасах М-03 Київ-Харків-Довжанський (на кордоні з Харківською областю) і М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на кордоні з Запорізькою областю). Незабаром монтаж архітектурних елементів буде завершено і на автодорогах М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине (на кордоні з Дніпропетровською областю). В’їзд в регіон національною трасою Н-15 Запоріжжя-Донецьк прикрасить металева форма з національною символікою.

Концепція ескізного проекту була запропонована управлінням містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації. Також в цьому році планується відремонтувати 52,2 км дороги і відновити розташовані на ній два мости загальною протяжністю 115,5 погонних метрів – все це в межах Донецької області.

Що стосується траси М-03 Київ-Харків-Довжанський, км 655+000 – км 666+500, то після проведення тендеру та підписання договору з підрядником, планується виконання наступних робіт:

  1. Розбирання існуючих споруд;
  2. Фрезерування покриття;
  3. Земляне полотно;
  4. Дорожній одяг;
  5. Досипання узбіч;
  6. Система водовідведення;
  7. Примикання;
  8. Бар’єрне огородження;
  9. Дорожні знаки;
  10. Дорожня розмітка.

Як стало відомо з оголошення, опублікованого на веб-порталі безкоштовних торгів ua-tenders.com за посиланням http://www.ua-tenders.com/tender/1342835/, орієнтовна вартість цих робіт становить 107 685 000, 00 гривень.

Проведення електронних торгів заплановано на 11 квітня 2018 року, тому подати тендерні пропозиції, оформлені згідно з вимогами чинного законодавства, можна до 6 березня 2018 року. Переможцем електронних торгів стане учасник, який запропонує найнижчу ціну. При цьому він повинен враховувати мінімальний крок зниження ціни, який становить 500 тисяч гривень.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.