Як зменшити смертність на українських дорогах…

Кабмін планує ряд заходів, покликаних підвищити безпеку на дорогах.

У 2018 року планують мінімум на 30% зменшити смертність на дорогах. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів. Глава уряду заявив, що можна врятувати 4-5 тис. Людських життів. Поки ж, на 27-му році незалежності, немає прориву в забезпеченні безпеки дорожнього руху.

Прем’єр-міністр також розповів, що буде дано старт нової трирічної програми «500-500-1000». В її рамках будуть побудовані по 500 нових кільцевих розв’язок і острівців безпеки, а також 1000 сучасних пішохідних переходів. В сучасні дорожні проекти будуть закладатися комплекси безпеки. Наприклад, сучасні дорожні розв’язки будуть оснащувати системами відеоспостереження. Збільшаться і відрахування на підвищення безпеки на дорогах. Зокрема, на ці цілі спрямують 5% коштів Дорожнього фонду України.

Нагадаємо, що раніше Володимир Гройсман в Facebook також анонсував появу Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.