«Музей моделей транспорту» відкриється в Україні

Незабаром у Вінниці відкриється унікальний «Музей моделей транспорту», ​​який не має світових аналогів.

Кілька років тому колекціонер Олександр Вдовиченко вирішив організувати в Вінниці «Музей моделей транспорту». Колекцію він збирав з дитинства, а перші моделі авто у нього з’явилися ще в середині 70-х років минулого століття. У 2016 році Олександр вирішив зробити своє зібрання доступним для загального огляду. Але орендоване приміщення було невеликим, і вся колекція не поміщалася.

Ідея незвичайного музею знайшла всебічну підтримку у мера Вінниці і представників міської адміністрації, які вирішили надати ентузіасту допомогу і підтримку. Для створення незвичайного музею адміністрацією міста було виділено просторе сучасне приміщення в самому серці міста – на вулиці Соборній, 64.

Саме тут буде розташовуватися величезна колекція, яка включає близько 5 тисяч моделей транспорту. Цей Музей є унікальним не тільки для Вінниці або України, а й усієї Європи. Більшість експонатів музею – з колекції Олександра Вдовиченко, але також будуть представлені моделі та інших ентузіастів моделізму. Крім легкових автомобілів, автобусів і вантажівок, в експозиції будуть представлені мотоцикли, військова техніка, літаки і навіть кораблі.

 

Крім того, в музеї передбачено місце для міні-бібліотеки з літературою з історії транспорту, навчального класу для школярів і студентів, а також приміщення для проведення майстер-класів та зустрічей колекціонерів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.