Прем’єр-міністр подав закон про легалізацію «євроблях»

В останньому інтерв’ю прем’єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив свою думку щодо легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на територію України в обхід існуючих митних правил. Глава Кабміну висловив думку, що всі українці повинні знаходитися в рівних умовах перед законом, тому «євробляхи» повинні проходити процедуру розмитнення згідно з діючими правилами. Чиновник заявив, що йому прекрасно відомо, що на таких автомобілях їздить дуже багато добропорядних громадян України, але все ж статистика свідчить про те, що «євробляхи» досить часто стають учасниками ДТП, використовуються злочинцями для здійснення грабежів і вбивств. Водія «евробляхи» встановити неможливо, чим і користуються злочинці. Тому авто з іноземною реєстрацією підлягають обов’язковій реєстрації в органах МВС, їх потрібно правильно адмініструвати.

Гройсман додав, що уряд вже подав закон, який є базовим для посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. У даному нормативному документі прописано положення, яке регулює реєстрацію «євроблях», котра допоможе встановити, хто саме керує цим транспортним засобом. Гройсман переконаний, що даний закон стане хорошим кроком для легалізації водіїв авто з єврономерами.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.