Бути чи не бути в Україні платним дорогам?

Початок будівництва платних доріг Львів-Краківець і Київ-Біла Церква можливий не раніше 2019 року. Про це журналістами заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ми працюємо над концесією українських доріг, так звані, платні дороги, які будуть будуватися до існуючих безкоштовних. Наразі розробляється технічно-економічне обгрунтування для двох потенційних ділянок – це Львів-Краківець і Київ-Біла Церква. Після цього ми зможемо перейти до спілкування з потенційними інвесторами і провести тендерні процедури. Ми прогнозуємо, що ці речі будуть тривати упродовж 2018 року, і в 2019-му ми можемо говорити про початок фізичних робіт”, – заявив Омелян.

Він також зауважив, що процес сповільнює декілька чинників. Зокрема, за словами міністра, у європейській практиці – 90% фінансування таких проектів забезпечує держава, а по-друге, трафік автомобілів в Україні достатньо невисокий.

Дорожній фонд може бути гарантією повернення коштів інвестору у разі недостачі трафіку. Це прозора формула, яка повсюдно працює в Європі. Я сподіваюся, що перші пілоти будуть успішними, це ділянки від 50 до 100 км довжиною, і тоді ми зможемо говорити про ефективну модель платних доріг для України”, – резюмував він.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.