В Україні планують ввести процедуру постановки транспортних засобів на облік в базу МВС прямо в автосалонах

Таке повідомлення зробив гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко – публікує ресурс ЦТС.

Нещодавно громадська рада при МВС створила робочу групу із законодавчої підготовки процедури, яку очолив Назаренко.

«Хороша новина для водіїв! Незабаром процедура постановки транспортних засобів (легкових і вантажних авто, мотоциклів і мототехніки) ТС на облік значно спроститься і буде відбуватися прямо в автосалонах. Почнемо за принципом «степ бай степ» з нових, а потім у разі удачі експерименту перейдемо на б/в авто (трейд-ін і т.д.)», – повідомив Назаренко в Facebook.

Прогнозується, що при покупці нового автомобіля або мотоцикла покупець прямо в автосалоні буде оплачувати всі необхідні платежі та писати заяву про постановку транспортного засобу на облік. Менеджер автосалону виконає все інше: заповнить документацію, сформує свідоцтво про реєстрацію ТЗ, закріпить за ним держномер і передасть цю інформацію по інтернету в базу сервісних центрів МВС, де перевірять дані і роздрукують свідоцтво про реєстрацію ТЗ.

Цей документ і держномери ТЗ за бажанням покупця він зможе отримати в автосалоні або отримати вдома кур’єрською доставкою“, – зазначив Назаренко. Вищевказані послуги автосалони будуть надавати безкоштовно.

При цьому він допустив, що процедура можливо буде трохи іншою, оскільки тільки зараз починається розробка проекту необхідних змін до законодавства.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.