Матимемо ще 4 пункти пропуску на кордоні з Польщею

Україна і Польща домовилися про збільшення пунктів пропуску на спільному кордоні – країни побудують ще 4 пункти. Спікер українського парламенту разом із польським колегою оглянули ділянку кордону з боку Польщі, де планується побудувати пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховіце». Відомо, що Польща виділила в бюджеті на наступний рік 100 млн. злотих на будівництво ПП «Мальховіце-Нижанковичі». Два пункти будуть встановлені в Львівській області (Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець), один – в Закарпатті (Лубня-Волосате), ще один – на Волині (Адамчуки-Збереже). Це повинен бути не лише пропуск для водіїв авто, але й для пішоходів. Відкриття пункту заплановано на 2018 й рік.

Згідно із відомостями Держприкордонслужби України, на поточний момент на кордоні з Польщею функціонують 16 пунктів пропуску (автомобільних, пішохідних і залізничних). Як повідомляють українські ЗМІ, колега Парубія Марек Кухціньській з цього приводу зазначив, що, поки Україна не є членом Європейського Союзу, потрібно побудувати якомога більше пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.