КОЛИ ВАШЕ АВТО ЗДАЄ…

Є низка ознак, які точно підкажуть наявність серйозних проблем у роботі вашого автомобіля. Проблеми самі дадуть про себе знати або зовнішнім виглядом, або звуками, або відмовою якихось систем, а швидше за все – всім вищевказаним, можливо, у певній послідовності.

Світяться лампочки на приладовій панелі

Індикатори на панелі приладів просто так не засвічуються. Звісно, якщо блимає лампочка, що попереджає про порожній бачок омивача, нічого смертельного немає. Але от якщо світиться Check Engine, то вам дійсно потрібно терміново заїхати на сервіс. Такі речі просто так не виникають. Вже були там, а проблема з’явилася знову? Тоді не виключено, що двигуну або якійсь іншій системі потрібен більш серйозний ремонт.

Підвищена витрата масла

Масло в двигуні виконує відразу дві функції: змазує і охолоджує. Цей пункт сміливо можна віднести не тільки до масла, але і до пального, і взагалі будь-якої іншої технічної рідини: охолоджуючої, гальмівної, рідини для ГПК, трансмісійної і т.д. Якщо ви відзначаєте підвищене споживання таких рідин, отже, в машині або є протікання, або більш серйозна поломка.

Сторонні звуки

Коли мова заходить про вживаний автомобіль, багато хто заплющує очі на подібну какофонію. Запам’ятайте: якщо ви чуєте неприємні звуки з моторного відсіку, то, швидше за все, серйозні проблеми вже є, і вам потрібно терміново їх вирішувати. Те ж стосується і інших ключових елементів автомобіля, наприклад, коробки передач і підвіски.

Дим

Поява диму будь-якого кольору не обіцяє нічого хорошого. Сизий або синій дим зазвичай вказує на потрапляння масла в циліндри двигуна, густий білий дим – на охолоджуючу рідину, проблеми з головкою блоку або з трансмісійною рідиною.

Корозія

Якщо бачите іржу на кузові, яка виникла на відносно новій машині після невеликого ДТП – це ще не так страшно. Інша справа, якщо мова йде про автомобіль у віці, у якого корозія покриває вже не тільки зовнішні елементи, а й елементи підвіски, паливну та гальмівну системи і т.д.

Проблеми з електрикою

Якщо у вас просто перегоріла лампочка або “помер” запобіжник, приводу для серйозного занепокоєння немає. Але якщо у вас виникають проблеми із запуском двигуна, або акумулятор постійно розряджається, то це вже причина для візиту у автосервіс.

Ці ознаки серйозних порушень у роботі авто дуже актуальні для тих, хто купує уже вживаного залізного коня. Будьте уважні, адже часто зовнішній вид оманливий!