МЕТРО ДЛЯ АВТОМОБІЛІВ – РЕАЛЬНІСТЬ?

Ілон Маск презентував свій черговий амбіційний проект!

 Нещодавно засновник Tesla Ілон Маск опублікував на своїй сторінці в Інстаграм фотографію електромобіля Model S, спущеного під землю в спеціальний швидкісний тунель – так американський підприємець презентував свою роботу над реалізацією проекту швидкісної транспортної системи для автомобілів, що покликаний вирішити проблему пробок у мегаполісах.

За першу в світі транспортну систему такого виду, яка  зводиться під Лос-Анджелесом, відповідає компанія The Boring Company. Тунель бере початок в районі Хоторн, де розташована штаб-квартира Space X.

Планується, що для потрапляння у ці підземні мережі автомобілі мають переміщатися на особливих електричних платформах, які будуть мати можливість розганятися в тунелях до 210 км/год. Так можна буде швидко пересуватися по місту і розвантажити дороги від пробок.

Зрозуміло, що вся система буде працювати на електриці. При цьому передбачається, що вона стане доповнювати звичайне метро. Крім цього, планується, що під землею зможуть переміщатися не тільки приватні автомобілі, але і безпілотні капсули з декількома пасажирами.

За розрахунками «батьків» такого своєрідного «метро», на транспортування машини, наприклад, з Вествуда (місто в Каліфорнії) до аеропорту Лос-Анджелеса буде йти близько п’яти хвилин, тоді як «своїм ходом» автомобіль витрачає на цей маршрут від 40 хвилин до 1 години.