У п’ятницю в Україні сильний мокрий сніг, хуртовини та ожеледиця

Негоду зумовить циклон, що прийде в Україну з північного заходу. Правоохоронці закликають учасників дорожнього руху до уважності та обережності.

За інформацією Гідрометцентру, другого грудня вночі у західних, північних та центральних областях, вдень на більшій частині території країни сильний мокрий сніг (у південних областях з дощем), ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, сильний вітер. На дорогах країни ожеледиця.

За таких погодних умов водіям потрібно неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. Будьте обачливі при проїзді мостів та естакад, відмовтеся від ризикованих маневрувань, ні в якому випадку не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь  безпечної дистанції та правил паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Крім того, під час сильних опадів радимо керманичам авто за можливості утриматися від поїздок на дальні відстані, а тим хто виїхав бути вкрай обачливими.

Подбати про власну безпеку потрібно і пішоходам. Ураховуючи ожеледь, рухайтеся по тротуарам з обережністю, переходьте дорогу тільки в установлених для цього місцях, не виходьте на проїзну частину прямо перед автомобілем – водій просто не встигне загальмувати. У темний час доби використовуйте світлоповертаючі елементи.   

 

 Управління безпеки дорожнього руху

ДПД Національної поліції України