Державтоінспекція столиці перевірила громадський транспорт

Днями, в рамках проведення профілактичних заходів «Автобус-2015»інспектори ДАІ міста Києва разом із представниками засобів масової інформації провели спільний рейд щодо попередження аварійності та підвищення рівня безпеки дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів.

Рейд відбувся в Оболонському районі, біля станції метро «Петрівка». Аби не затримувати пасажирів, перевірки комунальних та приватних перевізників, здійснювались на кінцевих зупинках.

Правоохоронці перевіряли ліцензії на право перевезення пасажирів, технічний стан транспортних засобів та слідкували за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів. Зокрема, звертали увагу на порушення правил зупинки і стоянки, вимог дорожніх знаків чи не має відхилення від маршруту.

Лише в Оболонському районі, за два тижня, водії – перевізники допустили 90 порушень законодавства. Як приклад, інспектори ДАІ виявили 44 відхилення від визначеного маршруту руху, 16 випадків перевезень пасажирів понад встановлену кількість, 13 – порушень вимог дорожніх знаків та розмітки, 16 – правил зупинки та стоянки.

Загалом, в столиці інспектори ДАІ оглянули 1,5 тисячі автобусів. На водіїв-перевізників склали майже 800 адміністративних протоколів. Зокрема, за два тижня виявлено та відсторонено від керування четверо нетверезих водіїв, які здійснювали перевезення пасажирів та виявлено 43 технічно несправних автобусів.

«У літній період об’єм пасажирських перевезень значно зростає, оскільки йде сезон відпусток та екскурсій», – зазначає заступник начальника відділу ДАІ Оболонського району капітан міліції Сергій Радченко. Аби дорога до відпочинку була безпечною, наразі працівники Державтоінспекції здійснюють перевірки на пасажирському транспорті. У центрі уваги, перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку. Такі перевірки мають позитивний результат і дисциплінують водіїв».

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

[SvenSoftSocialShareButtons]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *