Проміжні результати профілактичних заходів «Автобус – 2015»

Державтоінспекція Київщини нагадує, що  період з 1  по 30 червня  2015 року на території Київської області проводиться комплекс профілактичних заходів по забезпеченню безпеки пасажирських перевезень під умовною назвою «Автобус-2015».

Основною метою та завданням цих заходів є профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, проведення спільних з іншими зацікавленими відомствами та засобами масової інформації профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті.

З початку проведення операції працівники ДАІ Київської області оглянули 968 автобусів, серед яких виявлено 48 технічно несправних. З них дев’ять – своєчасно не пройшли обов’язковий технічний контроль, також зафіксовано  три факти керування водіями автобусів в нетверезому стані та один факт в стані наркотичного сп`яніння, 19 випадків перевищення встановлених обмежень швидкості руху, 150 випадків перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 48 порушень правил зупинки і стоянки та інші порушення ПДР України. Працівники ДАІ с! клали 663 протоколи про адміністративне правопорушення відносно водіїв автобусів.

Державтоінспекція Київщини звертається до пасажирів: не будьте байдужими, побачивши порушення водіями маршрутних транспортних засобів ПДР, обов’язково повідомляйте про це за номером (044)-249-84-02, (067)-509-88-29, (067)-509-88-39. Завжди пам’ятайте, що нетверезий водій, несправний автобус чи порушення ПДР- все це складає загрозу життю та здоров’ю, як пасажирів, так і інших учасників дорожнього руху.

 

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби

    ДАІ Київської області)

[SvenSoftSocialShareButtons]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *