В Україні запрацював Telegram чат-бот для швидкого зв’язку з власниками транспортних засобів

Чат-бот CarGram UA дає змогу кожному, хто знає лише державний номер авто, оперативно повідомити власника про несподівану ситуацію з машиною та відправити тому будь-яке повідомлення через месенджер Telegram.

Новий чат-бот розроблений за ініціативою ГО «Київ Автомобільний» та громадського руху «Водії України». Щоби користуватися ботом, достатньо бути зареєстрованим у месенджері Telegram. Доступ до CarGram UA можна отримати, перейшовши за посиланням t.me/Cargrambot, або знайшовши бота за ім’ям @CarGrambot. Для реєстрації достатньо лише надати свій номер телефону.

Головна ідея бота полягає в тому, щоби надати всім охочим можливість відправити повідомлення власнику авто, якщо відомий тільки державний номер машини. Це може бути незамінним у випадках, якщо, наприклад, ви побачили пустий автомобіль із відчиненим багажним відділенням, вікном, дверима, невимкненим світлом, або авто заважає проїзду іншим учасникам руху. Також за допомогою бота ви можете відправити повідомлення із власним текстом.

В CarGram UA вже реалізований віртуальний «Кабінет», у якому можна швидко додати номер власного авто, щоби не пропустити важливе повідомлення від спільноти бота. Якщо хтось направить меседж користувачу, якого ще немає в базі, той обов’язково отримає повідомлення, щойно зареєструється в боті.

Найближчим часом ініціатори проєкту CarGram UA планують провести низку зустрічей із представниками КМДА, Національної поліції та МВС України щодо подальшого розвитку проєкта.

До функціонала бота планується додати можливість отримувати повідомлення про:

  • евакуацію авто в реальному часі,
  • надходження штрафів за перевищення швидкості;
  • протермінування терміну дії обов’язкового страхування.

Користування ботом цілком безкоштовне. Наразі аналогів CarGram UA в Україні немає.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн