Поради страхувальникам щодо укладання договорів ОСЦПВ та врегулювання страхових подій під час карантину

1. Для укладання чи переукладання договору ОСЦПВ користуйтесь електронним полісом, бо це не потребує візиту до офісу страховика.

Якщо маєте складності з оформленням електронного полісу, співробітники страхової компанії, агент чи брокер дистанційно допоможуть вам вирішити питання.

2. У разі ДТП у всіх випадках, що підпадають під умови врегулювання за європротоколом, користуйтесь ним для оформлення ДТП, це позбавить необхідності викликати поліцію, відповідно, знизить кількість контактів та ризик зараження для вас, інших учасників ДТП та співробітників Національної поліції.

3. Ідеальний варіант оформлення ДТП в поточних умовах – електронний європротокол. Нагадуємо, що для його використання також необхідно, щоб обставини ДТП відповідали умовам врегулювання за європротоколом.

4. Якщо оформлення ДТП за європротоколом неможливе, дійте за звичайним алгоритмом. Зателефонуйте до власної страхової компанії так компанії винуватця, яка має здійснювати страхове відшкодування, аби дізнатись всі деталі процедури врегулювання в умовах карантину.

5. Бережіть себе і не наражайте на небезпеку оточуючих. У разі непередбачуваних обставин (наприклад, ви раптово відчули симптоми застуди чи ГРВІ, коли планували навести візит до офісу страховика) – зв’яжіться з страховиком та повідомте про ситуацію, що виникла. Впевнені, вам будуть готові піти назустріч і запропонувати шляхи вирішення проблеми.

 

«Загальна порада – відкрито спілкуйтесь із страховиком, з яким укладаєте договір ОСЦПВ чи від якого отримуєте страхове відшкодування. Страхові компанії зараз роблять все можливо, аби знизити ризик зараження коронавірусом для відвідувачів та співробітників, то ж запроваджена ціла низка заходів, що сприяє віддаленому врегулюванню. Які саме умови пропонує ваш страховик – дізнавайтесь у нього. У більшості страховиків інформація щодо роботи в умовах карантину викладена на сайті компанії, також вони завжди готові відповісти на ваші питання за телефоном, скайпом, вайбером, іншими електронними каналами комунікацій», – зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.