Суд заарештував рахунки імпортера автомобілів HONDA і ACURA

Всі рахунки офіційного дистриб’ютора автомобілів Honda «Прайд Мотор» арештовані в рамках судового спору з офіційним дилером автомобілів Acura «Сервіс Рапід».

Про це йдеться у відповідній постанові Господарсько суду міста Києва від 09.10.2019р. у справі № 910/7511/19 , залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 28.11.2019р повідомляє прес-служба компанії «Сервіс Рапід».

«Компанією «Прайд Мотор» без наявності будь-яких підстав, всупереч умовам існуючих договірних зобов’язань і вимог чинного законодавства були припинені поставки автомобілів Acura компанії-дилера «Сервіс Рапід». Це завдало їй істотної матеріальної шкоди, що і стало предметом господарського спору в суді», – повідомляє адвокат компанії «Сервіс Рапід» Олег Маліневський.

За словами адвоката, на сьогоднішній момент компанія «Прайд Мотор» не тільки нічого не робить, щоб врегулювати конфлікт, але й всіляко ухиляється від проведення переговорів і вирішення питання відшкодування збитків своєму колишньому бізнес-партнеру, а також наполегливо затягує процес розгляду справи в суді першої інстанції.

«Відповідач «Прайд Мотор» у суді всіляко перешкоджав залученню в процес міжнародної промислової групи Honda Motor, про що наполягав позивач. Можливою причиною цього було бажання українського імпортера приховати від японців сам факт конфлікту і його суть», – констатує Олег Маліневський.

Більш того, компанія «Прайм Мотор» зараз всіляко замовчує про свої фінансові проблеми, хоча вони ставлять під сумнів як роботу підприємства в цілому, так і виконання ними зобов’язань перед своїми клієнтами, зокрема. Власники автомобілів Honda і Acura в Україні можуть залишитися без гарантійного та сервісного обслуговування, оскільки «Прайм Мотор» зараз не в змозі навіть закупити необхідні запчастини для своїх станцій техобслуговування.

«Ми не відкидаємо варіант сісти за стіл переговорів і врегулювати конфлікт. Але однієї нашої згоди мало – для початку переговорів потрібна готовність двох сторін. Ми хочемо почути думку з приводу виниклої суперечки представників міжнародної промислової групи Honda Motor, офіційними представниками якої в Україні зараз є компанія «Прайд Мотор». Нашої компанії «Сервіс Рапід», як локальному українському дилеру обіцяли довгострокове співробітництво, а в результаті п’ятирічний Дилерський договір був розірваний в односторонньому порядку через три роки без компенсації наших збитків. Японці де ви?», – прокоментувала ситуацію, що склалася бенефіціар компанії« Сервіс Рапід »Наталія Ігнатченко.