Автомобілі Volvo почнуть спілкуватися між собою

Власником Volvo Cars є китайський концерн Geely, тоді як Volvo Truck підконтрольна шведської AB Volvo. Виробники анонсували об’єднання своїх хмарних сервісів, що дозволить налагодити між автомобілями обмін даними у реальному часі. Таким чином, легкові та вантажні автомобілі Volvo в подальшому будуть сповіщати мережу про аварійну зупинку, при цьому інформація передається анонімно – про який саме автомобіль йдеться повідомлятися не буде.

Наприклад, якщо машина з якої-небудь причини зупинилася посеред дороги, у водіїв інших автомобілів Volvo, буде попередня інформація про це, наприклад, перед поворотом або тунелем, що обмежує пряму видимість.

Безпека на дорозі підвищиться, оскільки у водіїв буде можливість почати гальмування заздалегідь.

У майбутньому автомобілі будуть отримувати попередження про слизькі дороги або туман аналогічним способом.

Так що, вже в поточному році легкові Volvo, в оснащення яких входить система Hazard Light Alert, отримуватимуть від вантажівок Volvo дані.

Система входить в список стандартного устаткування з 2016 року на моделях 60-ї і 90-ї серій, а також на кросовери XC40 у виконанні для шведського і норвезького ринків.

Підключення вантажівок до мережі збільшить охоплення системи і дозволить водіям завчасно уникати небезпеки.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.