Як помити автомобіль на мийці самообслуговування

«Як правильно мити машину?», – таким питанням задаються багато хто, кому хоч раз довелося вимивати свій автомобіль самостійно. Хоча спочатку здавалося: що може бути простіше. Намилив, змив і готово.

Але якщо машину мити неправильно, то на ній залишаються розводи і бруд. Щоб цього уникнути, CarDiagram підготувала кілька порад з миття автомобілів на автомийці самообслуговування.

Нижче перераховані основні етапи мийки автомобіля, а також описано кожен із них. Чим ретельніше ви будете виконувати рекомендації – тим чистішою буде ваша машина.

Плюси і мінуси автомийки самообслуговування

Перш, ніж перейти безпосередньо до порад про те, як правильно мити машину, перерахуємо основні плюси і мінуси використання автомийки самообслуговування.

Плюси:

  • мити машину самостійно дешевше;
  • автомийки самообслуговування, як правило, мають більш гнучкий графік роботи.

Мінуси:

  • через відсутність практики навряд чи вам вдасться вимити авто ідеально;
  • якщо не дотримуватися обережності, можна пошкодити лакофарбове покриття.

Як мити машину на автомийці: основні етапи

  • Попереднє миття. Цей етап необхідний, щоб розмочити бруд на автомобілі, не пошкодивши фарбу. Якщо пропустити цю мийку, основна не буде такою ефективною. І автомобіль місцями залишиться брудним. На «попередньому» етапі необхідно тримати пістолет на відстані 20-30 сантиметрів від автомобіля. При цьому не потрібно намагатися змити бруд. Головне завдання – розм’якшити його. На попередню мийку у вас може піти 45-90 секунд.
  • Основне миття. Тепер прийшов час нанесення піни, яка і повинна виконати основну роботу. Не лінуйтеся, і нанесіть «хімію» на всі забруднені ділянки автомобіля. Будьте готові, до того, що рідина в пістолеті знаходиться під високим тиском. Добре тримайтеся за ручку. Інакше пістолет може вискочити з руки і подряпати автомобіль. Експерти радять наносити піну горизонтальними рухами, рухаючись зверху вниз. Основне миття займе пару хвилин. Хоча багато водіїв вважають за краще після нанесення піни почекати 3-4 хвилини.
  • Ополіскування. Цей етап необхідний, щоб змити піну. На ополіскування не повинно йти багато часу і зусиль. Піна повинна була «роз’їсти» весь бруд, тому вона легко змивається з водою. Ополіскування забере у вас близько хвилини.
  • Нанесення захисного шару. Цей етап багато автовласників пропускають, а даремно. Захисний шар передбачає нанесення на фарбу автомобіля тонкого шару воску, який захистить машину від бруду і пилу. І її доведеться рідше мити.
  • Сушка. Якщо мити машину без сушіння, то на ній залишаться розводи. Даний етап передбачає ополіскування автомобіля спеціальним водним розчином, завдяки якому автомобіль швидше висохне. Якщо розчин для сушки на автомийці якісний, то авто має висохнути без розводів. Тож, протирати машину не доведеться. На сушку піде пару хвилин.

Разом, щоб помити машину на автомийці самообслуговування, у вас повинно піти 10-15 хвилин.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.