ТОП-5 звичок, здатних «вбити» навіть новий автомобіль

На першому місці опинилася начебто нешкідлива звичка їздити на напівпорожньому паливному баку. Однак вона завдає значної шкоди паливній системі, особливо це стосується машин “у віці”. Експерти радять заповнювати бак на три чверті, і робити це однією заправкою, а не доливаючи бензин потрохи.

Найчастіше власники універсалів, або інших класів з великим багажним відділенням завантажують автомобілі під зав’язку, нерідко перевищуючи ліміт середньої вантажопідйомності, що призводить до зношування підвіски й інших деталей.

Трійку найбільш небезпечних звичок замикає необережна їзда, до якої відноситься різкий старт на “холодному” двигуні. Вся справа в тому, що при морозі дрібні деталі не примерзають, але при цьому стають більш крихкими, а коли двигун різко набирає обертів, то це може привести до їх поломки.

На четверте місце фахівці віднесли використання передачі при зупинці, замість ручного гальма. Це призводить до того, що зчеплення піддається навантаженню, і в підсумку може зламатися.

ТОП-5 замикає поширена теорія про те, що якщо залишати руку на важелі коробки передач, то це може призвести до несправності.

Джерело: avtovod.org.ua

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.