В морозні дні авто треба користуватися правильно

Метеорологи повідомили, що жителів України очікує значне похолодання. У зв’язку з цим автомобільні експерти вирішили поділитися простими секретами, які дозволять водіям не опинитися в зимовій пастці.

За словами тих же експертів, якщо наближаються морози або вони вже настали, водієві необхідно бути уважнішим до акумулятора у власному автомобілі. Акумулятор повинен бути справний і не розряджений. У місті це дуже актуально, адже через часті пуски двигуна швидке розрядження акумулятора найімовірніше. Тому фахівці закликають автолюбителів заздалегідь заряджати батареї і відмовитися від старих і ненадійних енергоносіїв.

Не варто забувати, що в’язкість моторного масла змінюється на сильному морозі, а тому двигуну складніше запуститися. А якщо врахувати, що у машини на холоді швидше розряджається акумулятор, то запустити агрегат стає ще складніше. Експерти нагадують, що мотор автомобіля з МКПП краще запускати натиснувши на педаль зчеплення, адже трансмісія теж навантажує двигун.

Також не можна забувати про важливість правильності підключення розрядженої батареї. Знімаємо: спочатку “мінус”, потім – “плюс” Одягаємо: спочатку “плюс”, потім – “мінус”.

Ось, дотримуючись цих простих правил, ви залишитеся зі своїм автомобілем навіть у найлютіші морози.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.