Позначка в 30 за 1 л. бензину вже подолана, наступна – 35?

На світових ринках дорожчає нафта. До кінця лютого на українських заправках 95-й бензин подорожчає до 35 гривень за літр, прогнозують експерти.

Крім того, українські компанії купують паливо за євро, а валюта теж зростає в ціні. На столичних заправках літр найпопулярнішого 95-го бензину коштує вже 32 гривні. За тиждень літр палива подорожчав більш ніж на гривню – повідомляє Нyser.

Зростання цін на паливо почався у вересні – нафта подорожчала. Та й курс долара підріс. Ці два фактори, кажуть експерти, і вплинули на ціну. Так звана психологічна позначка в 30 гривень за літр перевищена на сході і заході.

Найдорожчий бензин і дизель в Донецькій, Луганській, Івано-Франківській та Львівській областях. Нижче ціни – в прикордонних з Росією і Білоруссю областях, звідки везуть паливо. Дешевше заправлятися і в регіонах, де є нафтопереробні заводи. І чекати падіння цін на бензин і дизель не варто, кажуть експерти ринку.

Подорожчання палива незабаром вдарить не тільки по автомобілістам. Зростуть ціни і на продукти, кажуть в асоціації постачальників торговельних мереж. В першу чергу подорожчають м’ясо, молочка та хліб.

Експерти нафторинку не виключають, що бензин ще підскочить в ціні до кінця лютого. До 35 гривень за літр 95-того. Антимонопольний комітет вже заявив про змову нафтотрейдерів, але результатів розслідування і санкції поки не оголошував.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.