За 4 місяці близько 3.5 тисяч поліцейських вийдуть на патрулювання доріг державного значення

3550. Саме стільки  патрульних наразі проходять навчання і будуть забезпечувати безпеку дорожнього руху на автомобільних трасах державного значення. На дороги України вони вийдуть через 4 місяці. Цю інформацію повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв – пише autoua.net

На даний момент дороги країни патрулюють близько 100 нарядів і, за словами глави Нацполіціі, «вони не дуже ефективні». Через чотири місяці «щільність нарядів на державних трасах значно збільшиться».

Штрафи. «Присутність поліцейського на трасі дисциплінує тільки на короткий час». Більш дієвим засобом підвищення дисципліни на дорогах Князєв вважає штрафи. У цьому світлі дуже важливим є законодавче рішення, яке передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху і збільшення сум штрафів, які повинна прийняти Верховна Рада України.

Щодо кількості ДТП. Як зазначив Князєв, не призвів до зменшення кількості ДТП і ремонт доріг в Україні. Причина – порушення водіями швидкісного режиму.

«Ми думали, що буде зменшення ДТП, бо українці нарікали на погану якість доріг, ями, відсутність дорожньої інфраструктури. Зараз ми не бачимо зниження ДТП. Можливо, тому, що водії швидше стали їздити», – сказав він.

 

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.