Чотири смуги руху замість двох

28 листопада “Укравтодор” і Sinohydro Corporation Limited (Китай) підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги Житомира, яка знаходиться на трасі М-06 Київ-Чоп. Контракт укладено в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг на підходах до Києва» – повідомляє цТс.

Проект фінансується за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Місяць тому ми підписали перший контракт з китайською компанією на реконструкцію і капітальний ремонт доріг. Сьогодні підписуємо наступний контракт – на реконструкцію Північної об’їзної дороги Житомира, яка буде розширена до 4 смуг руху. Таким чином ми ліквідуємо єдине вузьке місце на трасі М-06 між Києвом і Рівне “, – прокоментував Славомир Новак.

Автодорога М-06 є основним транзитним коридором, який забезпечує вихід на Угорщину, Словаччину і Польщу. Траса включена в європейський маршрут Е40, входить в міжнародний транспортний коридор №3 і національний коридор Європа-Азія.

Зараз на ділянці від 129 км до 151 км (об’їзна Житомир) дорога має дві смуги руху (параметри II технічної категорії), крім того стан дорожнього полотна вже давно вимагає частого ямкового ремонту

Проектом передбачена реконструкція дороги та доведення її до I-б технічної категорії. Довжина ділянки складає 22,3 км. Після реконструкції дорога матиме чотири смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м. Також проект передбачає будівництво та реконструкцію 4 транспортних розв’язок на різних рівнях, реконструкцію 3 існуючих шляхопроводів через залізницю, реконструкцію існуючого мосту через річку Кам’янка, будівництво 2 пішохідних мостів, облаштування освітлення і сучасних засобів забезпечення безпеки руху.

Роботи заплановані на початок будівельного сезону 2018 року. Термін виконання згідно з контрактом – 2 роки. Інженер з технічного нагляду за виконанням робіт – IRD Engineering S.r.l. (Італія).

Підписуйтесь на канал Київ Автомобільний у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.