Україна в п’ятірці лідерів по кількості машин на автогазі

Уже більше 2,25 млн українців оснастили свої автівки газобалонним обладнанням. Таку статистику за 2016 рік надала Всесвітня асоціація LPG (WLPGA). З вищезгаданим показником, Україна посіла 4-те місце в списку країн по кількості автомобілів на автогазі.

Лідером рейтингу стала Туреччина. Як повідомляє WLPGA, тут зафіксовано 4,4 млн машин на автомобільному газі. На другій позиції – Росія, 3 млн тамтешніх автомобілістів теж зробили вибір на користь автогазу. У трійці лідерів також Польша, тут 2,98 млн машин заправляють зрідженим газом.

26,8 млн автомобілів або ж 9% від світового авотопарку – такий показник кількості автівок у світі, що мають газобалонне обладнання. Такою є статистика на 2017 рік.

В якості моторного топлива, в аналогічному рейтингу по об’ємам використання газу, Україна зайняла 7-му позицію у 2016 році. Україна використала 4,7% світового автогазу.

У 2016 році саме Південна Корея була найбільшим ринком зрідженого газу. Туреччина – країна, що зайняла друге місце, тут продовжують збільшувати продажі автогазу на АГЗС. На кінець 2016 року їхній показник складав 3,14 млн т.

Компанія UPECO стверджує, що ринок зрідженого газу в нашій країні збільшиться з показника 1,47 до 1,6 млн т. 90% – таким буде показник використання автогазу в структурі LPG.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.