Site icon AutoKyiv

Зняття з обліку в Литві. Зміни литовського законодавства.

На офіційному сайті ДП «Регітра» з’явилась інформація про те, що з 01 травня 2021 року в Литовській Республіці змінюються правила постановки на облік та зняття з обліку автомобілів.

Проаналізувавши інформацію із сайту, а також отримавши консультацію безпосередньо у ДП «Регітра» можемо пояснити, що зазначені зміни пов’язані із посиленням податкового та фінансового контролю над компаніями, що займаються автомобільним бізнесом та мають у себе на обліку автомобілі.

Вже зрозуміло, що у пакеті документів, який особа подає ДП «Регітра» для постановки на облік автомобіля, чи зняття його з обліку з’являється ще один документ, а саме – довідка про присвоєння податкового коду.

Чи може це вплинути на складність зняття з обліку автомобілів?

Очевидно, що так. Оскільки крім звичних та зрозумілих всім документів, з’являється ще один новий документ. І як його отримувати та де, а також як його отримати в умовах карантину в Литві поки ще не відомо.

В мережі Інтернет та в телеграм чатах гуляють припущення, що згадані зміни литовського законодавства спричинять подорожчання послуг на зняття з обліку на 50 – 100 Євро.

Як буде насправді, побачимо вже в травні.

 

Кандидат юридичних наук

Адвокат Казачук Іван

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version