Site icon AutoKyiv

У столиці з’явилися нові чудо-сейфи для світлофорів

Щойно побачили в мережі інформацію, у якій автор висловлює обурення щодо встановлення занадто дорогих “сейфів” та стовпах, мета яких забезпечити повний функціонал світлофорів у разі перепадів напруги. Ініціатором встановлення виступає Центр організації дорожнього руху. Наразі таких шаф живлення встановили близько 30, а в першій партії закуплено 75 штук. Але це лише початок, на який влада витратила цілих 3 870 000 грн.

Закупка на ПРОЗОРРО: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-30-003584-c

Автор не тільки обурений встановленням таких “ящиків”. Він публічно адресує питання директору центру Віктору Чернію:

  1. Чому такий великий корпус? Невже не можна було скомпонувати меншу споруду? Сергій просить фото відкритого ящика зі встановленим обладнанням, щоб оцінити кількість вільного місця.
  2. Чому не встановили акумулятори у вже наявні контролери? (підтверджує факт фотографіями).
  3. Чи був обговорений дизайн з представниками влади? Хто дав дозвіл псувати його незрозумілими коробками? З ким був узгоджений зовнішній вигляд і місце встановлення шафи?

Навіщо у тендерній документації вказані точні розміри, які дійсно збігаються з параметрами шафи? Можливо, замовлення здійснювалося для конкретного виконавця? Та навіщо взагалі були вказані ці розміри, якщо встановлення виглядає, м’яко кажучи, не естетично, та зовнішньо не відповідає критеріям сучасного міста?

Гадаємо, усім буде дуже цікаво ознайомитися з відповіддю від ЦОДР, а поки ми чекаємо на неї – залиште коментар, що ви думаєте про цю ситуацію.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

 

 

Exit mobile version