Site icon AutoKyiv

Народні депутати знайшли ще один спосіб наповнення місцевих бюджетів

Група народних депутатів висунула ідею змінити вигодонабувачів коштів, які надходять від штрафів за перевищення швидкості на дорогах. У Верховній Раді зареєстрований відповідний законопроект № 4194 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах населених пунктів».

Наразі текст законопроекту ще не оприлюднений, але про його основний зміст повідомила одна із співавторів, народний депутат Олександра Устінова.

За її словами, зараз 50% від суми штрафів за порушення швидкості, автоматично зафіксовані камерами відеоспостереження, йдуть до спецфонду, який займається обслуговуванням системи фіксації штрафів (розпорядники – МВС та Національна поліція), а інша частина (50%) – до державного бюджету. Законопроект передбачає, щоб ті 50% від штрафу, які зараз перераховуються до державного бюджету – йшли в бюджет того населеного пункту, в якому було здійснено правопорушення.

Надходження від штрафів за перевищення швидкості, які будуть фіксуватися на трасах, поза межами населеного пункту – і далі надходитимуть до державного бюджету.

«Це матиме два позитивні ефекти: в короткостроковій перспективі збільшить надходження до місцевих бюджетів, в довгостроковій — зменшить випадки перевищення швидкості і підвищить безпеку руху, оскільки влада в регіонах буде зацікавлена у встановленні більшої кількості камер», – вважає парламентарій.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version