Site icon AutoKyiv

Кабмін затвердив новий порядок виробництва та видачі номерних знаків

9 жовтня КМУ затвердив законопроект від Міністерства внутрішніх справ про зміну порядку виготовлення та видачі номерів для транспортних засобів.

За чинною процедурою, головний сервісний центр МВС проводить тендер на виготовлення і закупівлю номерів. Після чого необхідно організувати доставку номерів до місцевих сервісних центрів – на що також ідуть бюджетні кошти. За підрахунками МВС, витрати на виробництво і закупівлю номерів складають близько 482,3 млн гривень на рік. При цьому, на доставку  їх у регіони потрібно ще майже 1,5 мільйони – на оплату відряджень та пального.

«Така процедура вкрай громіздка та економічно невигідна, оскільки для отримання кінцевого результату реєстрації транспортного засобу – видачі номерних знаків держава витрачає зі свого бюджету більшу суму коштів, ніж коштує сам номерний знак», — пояснює Арсен Аваков.

Пан Аваков пропонує внести зміни до закону «Про дорожній рух», у якому визначити таке:

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version