Site icon AutoKyiv

Всіх митників протестують на благонадійність

Сьогодні, 30 вересня, уряд запустив процес тестування співробітників територіальних митних органів на кваліфікацію та благонадійність. Про це інформує пресслужба Державної митної служби України.

Так, за результатами тестування кожної посадової особи буде ухвалюватися рішення про її подальшу роботу в підрозділі Держмитслужби як єдиної юридичної особи, що прийде на заміну сьогоднішнім регіональним митницям.

Тестування проходитиме на трьох рівнях:

  1. перевірка знань, практичних навичок та умінь у правозастосуванні митного, антикорупційного законодавства;
  2. тестування на загальні здібності;
  3.  тестування на благонадійність.

Організацією тестування опікується спільна робоча група Міністерства фінансів та Держмитслужби. Проєкт здійснюватиметься за технічної та консультативно-методологічної підтримки Національного агентства з питань державної служби й за сприяння Посольства США і Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні.

Варто зазначити, що результати тестування визначатимуться автоматично, без людського втручання. А спеціальні комісії, складені з тих працівників Держмитслужби, хто попередньо успішно пройде тест, лише фіксуватимуть результати перевірки.

Вперше тестування такого масштабу визначить та зафіксує персональні якості і здібності тих людей, котрі щоденно працюють над безперебійним функціонуванням митної системи.

«Тестування також стане потужним ударом по корупційних схемах, з якими наша служба невпинно бореться. Нагадаємо, що у вересні цього року показники Індексу сприйняття роботи митниці серед підприємств ЗЕД досягли історично найвищого значення», – йдеться у повідомленні.

Держмитслужба повідомлятиме про перебіг тестування на своїх офіційних майданчиках та в соціальних мережах.

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version