Site icon AutoKyiv

Куди підуть кошти від штрафів за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України. Законопроект внесено Кабміном 15 вересня і він є «супровідним» до проекту Державного бюджету № 4000.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що змінами до БК пропонується, щоб ДСА погоджувала перерозподіл видатків на суди з Вищою радою правосуддя.

Також цим проектом передбачено, що кошти від штрафів за порушення ПДД, зафіксовані в автоматичному режимі, підуть на пасажирські вагони.

«Відповідно до пункту 135 частини третьої статті 29 Кодексу джерелом формування надходжень спеціального фонду державного бюджету є 50 відсотків надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Питання спрямування 60 відсотків коштів спеціального фонду державного бюджету, джерелом формування надходжень яких є 50 відсотків надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, залишається неврегульованим.

Разом з тим, Мінінфраструктури подано бюджетний запит про нагальну необхідність у видатках державного бюджету на 2021 рік для виконання статті 10 Закону України «Про залізничний транспорт».

Крім того, Президент України Володимир Зеленський наголошував на важливості державної підтримки українських підприємств з будівництва та ремонту пасажирських вагонів для потреб «Укрзалізниці» з метою врахування гострої потреби в оновленні залізничного пасажирського рухомого складу та недопущення соціальної напруги.

Враховуючи обмеженість фінансового ресурсу загального фонду державного бюджету з метою забезпечення принципу збалансованості бюджетної системи та ефективного  використання коштів спеціального фонду державного бюджету з урахуванням статті 10 Закону України «Про залізничний транспорт» пропонуються зазначені зміни», – зазначають автори.

Раніше ми писали, що щодо цих надходжень в 2020 році планувалася трохи інша мета.

Так, отримані в 2020 році кошти за штрафи від порушень ПДД, зафіксованих в автоматичному режимі, планували направити на забезпечення роботи системи МВС.

Слід зазначити, що у 2020 р. за звітними даними на 1 серпня адміністративні штрафи за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (код 21081800), надійшли до державного бюджету у сумі 72,8 млн грн (у т.ч. до загального і спеціального фондів – по 36,4 млн грн), з них за червень – у сумі 37,7 млн грн, за липень – у сумі 34,6 млн грн.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

 

Exit mobile version