Site icon AutoKyiv

Державна програма безпеки дорожнього руху та перші результати впроваджених заходів

Не втомлююсь повторювати, що безпека на дорогах – пріоритет №1. Рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП в Україні, особливо в останні роки, є неприпустимо високим. За підрахунками Світового банку, наші соціально-економічні втрати від дорожньо-транспортного травматизму оцінюються в майже 70 млрд грн на рік. А це приблизно 2% ВВП.

 Ми хочемо знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року.

Для цього агенство інфрастурктурних проектів на чолі з Kyrylo Khomiakov та Міністерством інфраструктури було розроблено оновлену стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року.

З чого вона складається?

1️⃣ цифровізація та запровадження інтелектуальної транспортної системи в систему управління безпекою дорожнього руху;
2️⃣ розбудова сучасної інфраструктури безпеки;
3️⃣ створення умов та правил на ринку перевезень, що унеможливлюють нехтування безпекою з боку перевізників;
4️⃣ довготривала масштабна кампанія, покликана суттєво змінити рівень ставлення суспільства до безпеки руху.

Саме про це говорили сьогодні під час зустрічі «Безпека має значення» за участі представників Міністерство інфраструктури УкраїниУкравтодорEuropean Business Association, Міжнародної торгівельної палати, Європейського інвестиційного банку, Світового банку, народних депутатів, фахівців галузі, представників бізнесу та громадськості.

Дякую всім, хто долучився і запрошую приєднатися до цього діалогу усіх бажаючих.

У 2020-му ми вже розпочали будувати таку інфраструктуру безпеки:
 26 кільцевих розв’язок у місцях концентрації ДТП;
 76 демпферних систем, що зменшують наслідки ДТП;
 887 сучасних пішохідних переходів.
Крім цього, запроваджено аудит безпеки автошляхів, запущена автоматична відеофіксація порушень ПДР (30 камер вже працюють, ще 220 закуплено) та виконана сертифікація Укравтодором 6-ти встановлених пілотних комплексів автоматичного ГВК (“Зважування у русі”). До кінця року їх буде більше 50 по всій країні, а до кінця 2021-го – більше 100.

Впевнено рухаємось до мети зберігати життя та здоров’я учасників дорожнього руху.

(с) Міністр інфраструктури України Владислав Криклій

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version