Site icon AutoKyiv

Прес-реліз про комплексний законопроект про доступне розмитнення 3704-3706 та про акцію під стінами Верховної Ради України 02 вересня 2020 року в його підтримку

Громадська організація «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» представляє та захищає інтереси простих людей громадян України, які експлуатують автомобілі європейської реєстрації на території України та перебуває у законотворчому процесі, пов’язаному із удосконаленням митного законодавства шляхом зменшення митних ставок при імпорті транспортних засобів, а також вирішення болючого та нагального питання знаходження на митній території України автомобілів європейської реєстрації – введення їх у правове поле України.

Громадська організація «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» входить в Робочу групу, що була створена 21 серпня 2019 року на майданчику Міністерства інфраструктури України для напрацювання законодавчого акту, що задовольнить інтереси всіх учасників цього процесу.

За наслідками роботи цієї Робочої групи були написані Законопроекти, що були подані Народним депутатом України від депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» Ковальовим Олексієм Івановичем та в жовтні 2019 року зареєстровані під номерами 2342 та 2345.

Після численних дискусій та суперечок із Міністерством фінансів України, щодо бюджетних втрат та вирахування надходжень до Державного бюджету України від митного оформлення автомобілів європейської реєстрації народними депутатами України були зареєстровані ще декілька законопроектів, що стосуються теми доступного розмитнення.

Деякі народні депутати написали законопроекти про доступне розмитнення, що стосуються лише певних категорій громадян, таких як особи з інвалідністю, учасники бойових дій, або законопроекти що покликані лише вузько вирішити проблему знаходження на території України автомобілів європейської реєстрації.

Команда народного депутата України Мар’яна Заблоцького, разом із юристами громадської організації «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» проаналізували всі законопроекти про доступне розмитнення, що знаходились в Комітеті фінансів, податкової та митної політики та об’єднали їх всіх – видалили спірні моменти, які заважали швидкому проходженню і голосуванню їх у комітеті та Верховній Раді України та залишили лише позитивні та безспірні положення. Дякуючи цьому, вийшов ідеальний комплексний законопроект про доступне розмитнення.

Співавторами цього законопроекту стали 45 народних депутатів України, в тому числі 19 народних депутатів України із комітету фінансів, податкової та митної політики. Зареєстрований комплексний законопроект про доступне розмитнення був 19 червня 2020 року та отримав номери 3704, 3705, 3706.

Вказаний комплексний законопроект про доступне розмитнення передбачає наступні принципи:

  1. Комплексність, тобто стосується всіх громадян України, поширюється і на імпортні автомобілі, на автомобілі, що знаходяться на території України, включає пільги на розмитнення для багатьох категорій громадян.
  2. Доступність, це означає, що ставки на розмитнення автомобілів будуть доступними – повне скасування акцизного податку для всіх, скасування акцизу та ПДВ для осіб з інвалідністю, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, УБД. Тобто, як автомобілі, що знаходяться на території України, так і новий імпорт будуть розмитнюватись по одній ставці – 30%! Для пільговиків ставка – 10%!
  3. Поєтапність застосування, тобто Закон вступає в силу в два етапи – спочатку, з моменту прийняття, для автомобілів, що знаходяться на території України, а також для осіб з інвалідністю, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, УБД, а з 2021 повністю для всіх.
  4. Позитивність, – проект Закону включає максимум позитивних норм із інших Законопроектів, яких зараз більше 15, що вже є зареєстрованими у ВРУ.
  5. Максимальна поширеність, тобто, поставлені в проекті Закону цілі вирішують максимальну кількість питань, в тому числі і знаходження в Україні автомобілів європейської реєстрації. Дякуючи цьому Закону по ставці 30% від вартості авто зможуть розмитнитись всі автомобілі, вантажні та пасажирські, що вироблені з 1995 року та заїхали на територію України до 1 травня 2020 року.

Незважаючи на постійні обіцянки народних депутатів України у найшвидшому прийнятті комплексного закону про доступне розмитнення 3704-3706, незважаючи на те, що співавторами цього законопроекту є більшість з складу профільного комітету – розгляд комплексного закону про доступне розмитнення 3704-3706 постійно відкладався, а дата розгляду на комітеті переносилась.

Громадськість задає запитання: «скільки можна тягнути із прийняттям закону про доступне розмитнення? Скільки можна гратися з терпінням простих людей, яким практично кожний день загрожують штрафи 170 тис. грн. і конфіскація автомобіля?».

Громадська організація «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» заявляє, що це вже край та вимагає 02 вересня 2020 року не просто включити до порядку денного на засідання Комітету фінансів, податкової та митної політики комплексний законопроект про доступне розмитнення 3704-3706, а і проголосувати та негайно передати до Верховної Ради України для подальшого оперативного голосування в залі!

В підтримку своїх вимог та доступного розмитнення громадська організація «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» 02 вересня 2020 року під стінами Верховної Ради України та Комітету фінансів, податкової та митної політики влаштовує масову безстрокову акцію «За доступне розмитнення!».

Громадська організація «Всеукраїнська організація Авто Євро Сила» нагадує в черговий раз, що доступне розмитнення – це коли кожний громадянин України по доступним цінам, орієнтовано 30% від вартості ціни, зможе розмитнити автомобіль!

Доступне розмитнення – це можливість розмитнити вантажний автомобіль для свого бізнесу не тільки такий, що відповідає вимогам Євро5. Підприємці нарешті оновлять свій автопарк! Це ковток повітря для економісти України!

Доступне розмитнення – доступне авто для кожного, та особливо для тих, хто потребує особливої уваги та піклування. Пільги для осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, багатодітних сімей сприятимуть тому, щоб ці особи мали автомобіль та відчували себе комфортно.

Доступне розмитнення – це врешті решт вирішення питання автомобілів єврореєстраціі та наповнення Державного бюджет України від їх розмитнення. Зараз на території України знаходиться більше 750 тис. автомобілів на європейській реєстрації. Розмитнення такої великої кількості авто наповнить Держбюджет, щонайменше на 17 млрд. грн..

 

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version