Site icon AutoKyiv

ДТП і закінчення строку накладення адміністративного стягнення: постанова суду

Громадянин Азербайджану скоїв ДТП, що спричинила пошкодження транспортних засобів.

Суддя Подільського районного суду м. Києва розглянув матеріали, які надійшли від Управління патрульної поліції в м. Києві, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина Азербайджану за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Обставини справи

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення 10.11.2019 року, о 17 год. 20 хв. за адресою: м. Київ, на Гаванському мосту, водій, керуючи транспортним засобом «Mercedes», був не уважний, не стежив за дорожньою обстановкою, не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення з транспортним засобом «Citroent», який рухався попереду та зупинився. Після чого вказаний т/з просунувся вперед та здійснив зіткнення з транспортним засобом «Honda», який зупинився попереду на червоний сигнал світлофору. При ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками, водій автомобілю «Citroent» та його пасажир отримали тілесні ушкодження. Чим порушив вимоги п.п. 9.3б, 13.1 ПДР та вчинив правопорушення, передбачене ст. 124 КпАП України.

Чоловік у судове засідання не з`явився, свою вину у скоєному правопорушенні протокольно визнав, крім того його вина повністю підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення.

Відповідно до ст. 247 КпАП України провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю, у зв`язку з закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КпАП України.

За ч. 2 ст. 38 КпАП України, якщо справи про адміністративне правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладене не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш, як через три місяці з дня його виявлення.

З матеріалів справи вбачається, що адміністративне правопорушення було вчинено 10.11.2019 року.

Враховуючи викладене, особу правопорушника, те що винуватець ДТП раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, пом`якшуючих та обтяжуючих обставин не виявлено, суд доходить висновку визнати винним у скоєнні правопорушення та закрити провадження у справі у зв`язку з закінченнями строку накладення адміністративного стягнення.

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version