Site icon AutoKyiv

Діяльність з надання послуг таксі пропонують врегулювати шляхом патентування

Міністерство інфраструктури України розробило законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення». Законопроектом пропонується врегулювати  діяльність з надання послуг таксі шляхом патентування.

Зокрема зазначається, що патент на здійснення внутрішніх перевезень пасажирів легковими автомобілями на замовлення – документ, який засвідчує факт включення фізичної особи до Реєстру автомобільних перевізників на таксі та (або) легковими автомобілями на замовлення та надає їй право на здійснення діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів та їх багажу легковими автомобілями на замовлення протягом визначеного строку.

Патент видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, на платній основі.

Також встановлюється, що патент на здійснення внутрішніх перевезень пасажирів легковими автомобілями на замовлення видається фізичній особи строком на один рік або на один місяць.

Плата за патент, який видано строком на один рік, встановлюється у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому здійснюється плата за патент (наразі 4723 грн).

Окрім цього в документі зазначається, що плата за патент, у разі якщо транспортний засіб, на якому буде здійснюватися діяльність з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів легковими автомобілями на замовлення, оснащений виключно електричними двигунами (одним чи кількома), що класифікуються у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 згідно з УКТ ЗЕД (у тому числі виробленими в Україні), встановлюється у розмірі п’ятдесяти відсотків від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому здійснюється плата за патент.

Плата за патент, який видано строком на один місяць, становить одну двадцяту розміру плати за патент, виданий строком на один рік, збільшену на п’ять відсотків від цієї плати.

Джерело: Sud.ua

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

***

Автоцивілка онлайн

Exit mobile version