Site icon AutoKyiv

Мережа ОККО наростила збір вживаних речей для малозабезпечених більш як у 2 рази

За першу половину 2020 року на АЗК мережі ОККО зібрано майже 177 тонн вживаних речей для потреб малозабезпечених українців. Це на 100 тонн більше, ніж за першу половину 2019 року, і на 34 тонни більше, ніж за весь 2018 рік.

Усі зібрані речі безкоштовно передаються людям, які опинилися сьогодні у скрутних життєвих обставинах. Основними отримувачами цієї допомоги є, зокрема, безпритульні, мешканці інтернатів, геріатричних закладів, пацієнти хоспісів тощо. Крім одягу та взуття, для них можна залишити й книги, постіль, інші предмети побуту. Ці речі не обов’язково повинні бути новими чи в бездоганному стані, головне – щоб вони були придатними для використання й могли ще послужити іншим людям.

Для збору вживаних речей мережа ОККО уже восьмий рік поспіль встановлює на своїх АЗК спеціальні контейнери, де кожен з клієнтів, заїжджаючи на заправку, може принагідно залишити пакунок з речами. Такі контейнери є вже на 23 автозаправних комплексах мережі у 6 містах України  – Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Маріуполі. Проєкт здійснюється у співпраці з волонтерськими організаціями, які вивозять вживані речі з АЗК,  сортують їх і безкоштовно розподіляють поміж тими, хто цього потребує. Нині партнерами ОККО є  такі ГО, як «Емаус-Оселя», «Україна без меж», «Добрий самарянин» та «Допомагаємо».

«Контейнери на заправках  –  це три в одному: і нове життя старих речей, і підтримка соціально незахищених, і можливість для кожного нашого клієнта стати благодійником, допомогти іншому. Таке поєднання зусиль бізнесу, волонтерів і звичайних громадян краще, ніж будь-які слова, пропагує в українському суспільстві ідеї солідарності та взаємодопомоги, а отже робить його більш чуйним і гуманним», –  переконана керівник департаменту корпоративних комунікацій ОККО Ярослава Полякова.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version