Site icon AutoKyiv

Чи чекати Закон про доступне розмитнення на наступному тижні?

Комплексний закон про доступне розмитнення № 3704, № 3705, № 3706 був зареєстрований у Верховній Раді України 19 червня 2020 року.

Авторами законопроекту є 45 народних депутатів України, в тому числі 18 з профільного комітету Верховної Ради України – комітету фінансів, податкової і митної політики.

Вже попередньо по Законопроекту були проведені консультації з Мінфіном, що є надважливим.

Також, в Офісі Президента було проведено спільну нараду із фахівцями законотворення, нардепами та іншими спеціалістами для напрацювання плану швидкого і позитивного голосування за закон до літніх канікул Верховної Ради України (до 20 липня 2020 року).

До законопроекту № 3704 поданий лише один альтернативний законопроект № 3704-1 авторства Сергія Тарути, який сильно критикується більшістю народних депутатів України та не впливає на ситуацію в цілому.

  1. В цей четвер – 15 липня Законопроект буде на розгляді в комітеті фінансів, податкової та митної політики та за нього будуть голосувати. Оскільки співавторами Законопроекту є більшість комітету – голосування буде позитивне!

Разом з цим, залишається запитання, чи внесуть в зал Верховної Ради України проголосований на комітеті фінансів, податкової і митної політики Комплексний закон про доступне розмитнення № 3704, № 3705, № 3706? Чи вистачить політичної волі народним обранцям? Чи підуть вони на зустріч простим людям, які роками чекають доступного розмитнення та дадуть можливість розмитнюватись вже влітку?

Відповідей на ці запитання не прийдеться чекати довго. Вже на наступному тижні все стане ясно!

В будь якому випадку, радує те, що Комплексний закон про доступне розмитнення № 3704, № 3705, № 3706, це локомотив, що розігнався і його вже ніхто не зупине!

Доступному розмитненню бути, разом сила!

 

Кандидат юридичних наук

Адвокат Іван Казачук

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version