Site icon AutoKyiv

Роз’яснення для спростування некоректної інформації про старт роботи dashcamua

Київ Автомобільний ​​спільно з стартапом dashcamUa підготував роз’яснення для спростування некоректної інформації деяких журналістів про старт роботи застосунку для водіїв dashcamua

Наприкінці травня застосунок було запущено в тестовому режимі. Він має обмежений функціонал для відпрацювання основних фіч системи.

Головна мета проекту dashcamUa це зменшення кількості жертв на дорогах. Тому перш за все відслідковуються порушення які за даними аналітики забирають найбільше число життів на дорозі. Це зіткнення (обгони, порушення проїздів перехресть, проїзд на червоний і т.д.) і наїзди на пішоходів.

На цьому етапі застосунок не відслідковує порушення паркування та перевищення швидкості.

Наразі мова не йде про виплату винагород в 20% від штрафу. Введення даної функції потребує величезного часу і внесення змін в законодавство. Ініціювати винагороди буде сенс коли система доведе свою ефективність.

Заяви, складені по відео доказам отриманим за допомогою програми dashcamUa вже передаються в Поліцію.

На даний момент спільно з керівництвом поліції опрацьовується стратегія згідно з якою можна буде починати процеси додаткових законодавчих змін для впровадження автоматизації процесу роботи системи dashcamUa

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version