Site icon AutoKyiv

Соколине око: огляд відеореєстратора Navitel R650 NV

Відеофіксація всього, що відбувається на дорозі – важлива складова спокою та впевненості водія. Це важливо як в щоденних пересуваннях по місту, так і в далеких поїздках та автоподорожах по країні, які в умовах карантину набули ще більшої актуальності.

Більшість користувачів сприймає відеореєстратори в якості «робочої конячки» – записує і добре. Однак навіть серед цих монозадачних гаджетів періодично з’являються моделі, до яких варто придивитися уважніше.

Сьогодні розглянемо один з таких варіантів – Navitel R650 NV (Night Vision). Цей стильний мініатюрний реєстратор від одного з лідерів ринку, з якісною оптикою Sony, режимом нічної зйомки та бонусним доступом до фірмової навігації Navitel, ексклюзивно поставляє в Україну «MTI hi-tech дистрибуція». А нам видалась нагода протестувати його і поділитися враженнями.

Характеристики Navitel R650 NV
Процесор: Novatek NT 96658
Дисплей: 2 дюйми TN
Камера: Sony 307 (Night Vision)
Кут огляду: 170
Лінза: 4-шарове скло
Максимальна роздільна здатність відео: 1920х1080 Full HD (30 fps)
Формат запису відео: MOV
Формат зображення: JPG, дозвіл 12 МП
Карта пам’яті: microSD до 256 ГБ
Функції: циклічний відеозапис (STBY), фото, автозапуск, датчик удару G-sensor, режим паркування, перегляд відео, запис звуку.
Живлення: роз’єм USB 2.0; 5B; 1,5A
Акумулятор: 180 мАг х 2 (в пристрої та в платформі)
Розміри: 52х50х30 мм
Вага: 46 гр, в комплекті з платформою для кріплення – 71 гр.
Ціна (на момент підготовки матеріалу) 2700 грн.

Комплектація

Відеореєстратор Navitel R650 NV упаковано в білу фірмову коробку з логотипом, зображенням моделі та іконками специфікацій на передній бічній грані.

Всередині коробки ви знайдете: безпосередньо девайс, кабель живлення 5В від автоприкурювача (довжина 3,5 м), USB-кабель (55 см), платформу з акумулятором для фіксації на лобовому склі (з липким шаром), додаткове кріплення на липкому шарі, додатковий скотч, серветку для оптики, мануал та бонус від виробника – ваучер на ліцензійне використання навігаційної системи Navitel в країнах Європи і СНД терміном на 12 місяців.

Варто відзначити, що всі елементи упаковані в окремі «гніздечки», а сама коробка досить щільна, так що до моменту вилучення гаджет надійно захищений від можливих пошкоджень.

Зовнішній вигляд та ергономіка

Navitel R650 NV має нестандартне дизайнерське рішення: великий об’єктив камери, який займає майже 90% передньої панелі (фішка даного модельного ряду), практично квадратний корпус, який фактично слугує обрамленням об’єктива з одного боку і панеллю дисплея з іншого.

Пристрій дуже компактний та легкий, займає трохи більше половини долоні, зроблений з добротного пластику із захисним напиленням.

Даний відеореєстратор має квадратний дисплей діагоналлю 2 дюйми на основі TN матриці. Усі кнопки та роз’єми розташовані на бічних гранях. Праворуч знаходиться гніздо mini-USB і кнопка перезапуску, на нижній межі – слот для карти пам’яті та кнопка вмикання/вимикання, ліву грань займають чотири кнопки навігаційного меню. Зверху – роз’єм для кріплення платформи та кнопка блокування.

Варто підкреслити, що в платформі-кріпленні знаходиться додатковий акумулятор (та гніздо для підключення зарядки), що збільшує час автономної роботи пристрою.

Підключення та налаштування

Завдяки компактним розмірам, Navitel R650 NV можна встановити в зручній частині лобового скла: як за дзеркалом заднього виду, так і біля сонцезахисного козирка або в будь-якій точці, яка буде зручна водієві.

У даній комплектації передбачений тільки один спосіб кріплення – на липку стрічку. Але в комплекті поставки є три скотча (два з пластиковими платформами і один додатковий), тому за необхідності є можливість переставити реєстратор в іншу точку або на інший автомобіль.

Фіксація пристрою до платформи добре продумана: це простий, але надійний механізм, який дозволяє регулярно знімати реєстратор з платформи, не турбуючись про те, що механізм «розхитається».

Довжина кабелю 3,5 м дозволяє комфортно протягнути його за козирком, замаскувати по бічній частині обшивки автомобіля і плавно (з деяким запасом) вивести до прикурювача.

Перед початком роботи краще провести базове налаштування девайса: встановити дату і час, задати параметри зйомки, роздільну здатність відео, активувати режим паркування тощо.

Для старту роботи достатньо підключити реєстратор до живлення та розпочати рух. Режим запису і всі задані функції активуються автоматично.

Якість відеозапису

 

В принципі, до якості відео, отриманого з реєстратора, не варто пред’являти надвисоких вимог. Головне його завдання – фіксувати все, що відбувається на дорозі перед автомобілем, не завдаючи водієві зайвого клопоту. З цим завданням тестований девайс, як і більшість його побратимів, цілком справляється.

З особливостей Navitel R650 NV можна відзначити камеру Sony 307 з 4-шарової лінзою та фірмовим сенсором Sony Starvis, досить широкий кут огляду, який охоплює не тільки дорогу, але і прилеглі ділянки, знаки, світлофори, широкі перехрестя.

Зйомка відео здійснюється з максимальною роздільною здатністю Full HD при 30 к/с. В налаштуваннях можна встановити режим автоматичного розбиття на ролики тривалістю одну, три або п’ять хвилин.

Варто відзначити, що найкращий результат деталізації зображення дана модель показала при похмурій погоді і в сутінках. Хоча саме ці умови часто є проблематичними для камер смартфонів та фотоапаратів. В умовах підвищеної освітленості (сонячні літні дні) дрібна деталізація трохи втрачається, але якість картинки і стабільність зображення залишаються на достатньому рівні.

Що стосується зйомки в темряві, тут пристрої серії Night Vision дадуть фору більшості своїх колег. Звичайно, з огляду на фізичні розміри камери і складні умови українських доріг, можна відзначити появу шумів і зниження деталізації, але в цілому якість зображення повністю відповідає призначенню пристрою. Тобто дорожня ситуація відстежується чітко, транспортні засоби, що знаходяться в зоні охоплення, цілком помітні.

При русі по освітленій вулиці/трасі – на записах чітко можна розрізнити також розмітку, попереджувальні знаки та номерні знаки машин. З одного боку пристрою не завадила б функція підсвічування камери для роботи в нічному режимі. Але виробник, ймовірно, вирішив, що характеристик камери і сенсора буде достатньо для функціоналу пристрою. І в умовах нормальної освітленості доріг це дійсно так.

Резюме

Відеореєстратор Navitel R650 NV – гідний представник чеського бренду Navitel, який безперечно справляється зі своїми обов’язками.

Особливостями моделі R650 NV можна назвати дуже компактні габарити і легку вагу, при наявності двох дублюючих акумуляторів, простоту та надійність кріплення, зрозумілий алгоритм роботи. Об’єктив Sony з 4-шаровим склом і сенсором Sony Starvis, широкий кут огляду, високу чутливість сенсору при зйомках в умовах низької освітленості.

Приємним бонусом для користувача є ваучер з ліцензійним ключем на використання навігаційної програми від NAVITEL терміном на 12 місяцем з моменту активації.

В цілому – пристрій заслуговує на увагу і окреме місце на українському ринку відеореєстраторів.

 

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version