Site icon AutoKyiv

Комплексний закон про доступне розмитнення Заблоцького чекає голосування в Комітеті фінансів, податкової та митної політики вже через тиждень!

19 червня 2020 року був зареєстрований комплекс законопроектів про доступне розмитнення. Співавторами законопроектів №№ 3704, 3705, 3706 стало 45 нардепів, в тому числі 18 народних депутатів з Комітету фінансів, податкової та митної політики – профільного комітету Верховної Ради України.
Із інформації на сайті Верховної Ради України бачимо, що засідання Комітету фінансів, податкової та митної політики відбудеться вже через тиждень, з 07 липня 2020 року.
Те, що голосування за комплекс законопроектів про доступне розмитнення №№ 3704, 3705, 3706 буде позитивне сумнівів не має. Гарантією цього є те, що підписи під законопроектом поставили більшість нардепів з Комітету фінансів, податкової та митної політики.

Зокрема законопроеками №№ 3704, 3705, 3706, пропонується:

1️⃣ виключити з положень Податкового кодексу норми щодо віднесення автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, до переліку підакцизних товарів;

2️⃣ звільнити з 1 січня 2021 року від сплати ПДВ операції з імпорту транспортних засобів особистого користування (автобуси, легкові автомобілі, вантажні автомобілі загальною масою до 3,5 тони та причепи до них) у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни, нагородженими державними нагородами України. Пільги застосовуються за умови, що вартість митних платежів не перевищить 43 розміри мінімальної зарплати (близько 200 тис грн), а транспортний засіб не вироблено країною-агресором.

3️⃣ звільнити до 31 грудня 2020 року (включно) від сплати акцизного податку операції з імпорту транспортних засобів особистого користування (автобуси, легкові автомобілі, вантажні автомобілі загальною масою до 3,5 тони та причепів до них) у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни. При цьому, для всіх категорій осіб, яких пропонується звільнити при ввезенні на митну територію України транспортних засобів від сплати акцизного податку встановлюються однакові застереження, а саме – ці податкові преференції не поширюються на транспортні засоби вироблені до 1 січня 1995 року (тобто відповідають стандарту Євро-2), їх вартість є понад 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2020 року (тобто понад 944,6 тис. грн. станом на 2020 рік), а також ці транспортні засоби не мають походження з країни, визнаною державою-окупантом (агресором) відповідно до закону.

Також пропонується, що протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності документом митне оформлення транспортного засобу щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до Державного бюджету України фізичною особою, яка є власником такого ТЗ, коштів у сумі 8500 грн.

 

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version